Thursday, 9 February 2017

Testimonial: VIVIX vs SLE

Assalamualaikum semua...
Sebak dan sedih sebenarnya kalau nak start post pasal org yang sakit-sakit lps tu Allah bagi kesembuhan setelah jenuh berikhtiar ni.

Hari ni saya nak share cerita sebenar tentang Vivix yang berjaya membantu Master Iffah merawat SLEnya. (klik link untuk menonton video perkongsian beliau)

Jom baca pengalaman beliau!

Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya...
Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini...
Mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya (itu kata doktor sains).

Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
1998 - 2002: Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah... Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu... Jasamu tidakkan kulupakan...)
2003 - 2007: Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA... Menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... Tetapi usaha tidak berjaya...
Oct 2006: Collapse sekali lagi, liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom... Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca... (According to the doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah...) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup, berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.

Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa... if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku..(^__^)

Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud...
Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.
Baiklah, jika anda semua ingin tahu, rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid...
tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit...
terdapat juga ubat tambahan yang diberikan spt plaquenil utk MCTD dll (hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau) dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri...
Iffa bertemu Shaklee...
Mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib...
Kuasa Allah SWT..

Dan ini satu lagi testimonial seorang ibu yang berikhtiar dengan Vivix untuk merawat SLE anakandanya.

Ok cukup! Nanti saya share lagi testimoni tentang Vivix ni... 
Memang best!

Semua penyakit ada penawarnya, kan,.. 
Dan ikhtiar dgn vivix? InsyaAllah...

Saya juga berikhtiar dengan Vivix.
Nanti kita kongsi, ya!


Salam sayang,
Tursted SID since 2013

Instagram: @mak.anak.dua
FB Pages: Mak Anak Dua

No comments:

Post a Comment